De stofzuiger

Ze draaide zich nog een keer om. Ze had helemaal geen zin om aan de dag te beginnen. Vandaag niet.

Maar hoezeer ze ook perste, de slaap was op. Ze lag al uren te malen over alles wat ze nog moest doen en waar ze totaal geen zin in had. 

Niets boeide haar nog de laatste tijd. Niets. Het leek wel of haar bed de enige plek was waar ze nog troost en een beetje geborgenheid vond.

Ze sportte de laatste weken ook niet meer, keek alleen maar tv. Zat uren op haar telefoon. Hield alle appjes bij die voorbij kwamen maar reageerde nergens op. Zelfs de reclamefolders die in de bus vielen, las ze allemaal van voor tot achter, maar verder deed ze er niets mee.

Langzaam stapelden de taken zich op. De was en de afwas lagen verspreid door het hele huis: pannen en aangekoekte ovenschalen stonden te stinken op het aanrecht. De enige beker waar ze de laatste dagen nog uit dronk, had inmiddels ook behoorlijk vieze randen gekregen.

Beneden had ze dus niet veel meer te zoeken en boven had ze gelukkig ook een tv.

Het maakte haar niet uit dat er nauwelijks interessante programma's te zien waren overdag. Ze had niets tegen herhaling. Van verandering werd ze alleen maar onrustig. Herhaling gaf haar rust, dat had ze ontdekt.

Als ze af en toe toch nog een beetje onrust, een beetje strijd in zich voelde, iets in haar dat het nog niet opgegeven leek te hebben, zo'n piepklein deeltje dat zachtjes protesteerde en van zich liet horen, dan zette ze de tv gewoon wat harder. Ze hoefde die zachte stemmetjes niet te horen.

Een geruststellende reclame was wat ze nodig had. Ze kende hem nu helemaal van buiten. Die kunstmatige glimlach en de plastic nepwereld stelden haar gerust.

Vandaag liep het alleen anders. De reclame was zomaar, opeens, zonder enig voorteken, veranderd!

Een gelukkige man vertelde vol enthousiasme dat iedereen, overal en altijd het geluk weer kon vinden. "Jij ook, ..." zei hij vol overtuiging tegen haar, " ... als je zo'n stofzuiger hebt! Deze volledig gepatenteerde stofzuiger maakt dat je weer iedere dag met een glimlach door het leven kunt gaan. Dat je alles weer aankunt!"

Kreeg ze nu ongevraagd advies? Liet de tv haar zien hoe makkelijk en fijn het zou zijn als ze haar leven weer op orde bracht?
Werd het dan toch tijd om op te staan? Tijd om op te ruimen?

"Ja! Echt waar, geloof me. Met deze glanzende, zilveren designstofzuiger, is mijn leven totaal veranderd! Sinds ik deze bijzondere stofzuiger heb gekocht, ruim ik op en maak ik schoon met een glimlach. Stofzuigen is een feest!
Wilt u ook meer geluk in uw leven? Bestel dan snel..."

Voor ze het wist zat ze met haar telefoon in haar hand en had ze het geweldige pakket met vier extra opzetstukken besteld!

Nog twee dagen had ze voordat het pakket binnen zou komen.

Vandaag hoefde er dus nog niets te veranderen. Vandaag kon ze nog in alle rust afscheid nemen van haar bed...


                             ***

Reacties

  1. Wat een supermooi verhaal! Prachtig geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk verhaal echt rustgevend

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal mee eens! Heeft u nog tips om zo te kunnen schrijven?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten