Heimwee

Gelukkig was het weekend bijna voorbij en kon hij morgen weer naar zijn werk. Hij verveelde zich steeds vaker met haar en vroeg zich af wat hij miste de laatste tijd.

Ze hadden hun nieuwe woning helemaal opgeknapt. Alles in een geheel nieuwe stijl: opgeruimd en strak. Alle muren waren helder wit geschilderd en hier en daar hadden ze voor wat grijze en zwarte accenten gekozen.
De vrolijke, speelse kleuren van hun allereerste woning hadden ze vaarwel gezegd. Ze waren het er samen over eens. Ze waren toe aan een volgende fase in hun leven: meer rust en een volwassen uitstraling. Daarom paste hun feloranje fluweel beklede bankstel niet meer in hun nieuwe leven. Op de een of andere manier vroeg de nieuwe zitkamer om een strakke, grijskleurige bank. Lekker groot, met twee hoeken erin waar ze allebei uitgebreid op konden liggen, ver uit elkaar.

Hij lag precies goed voor de grote plasma tv en zij, ongeveer anderhalve meter verderop, in de andere hoek kon kiezen om mee te kijken of zoals ze gewend was, om te lezen. Haar trouwe boekenkast hadden ze wel meegenomen, maar boven opgebouwd en ingedeeld. Beneden gaf hij te veel onrust in de zithoek daarom nam ze telkens maar één boek mee naar beneden.
Inmiddels waren ze wel aardig gewend aan de nieuwe situatie. Ze hadden ieder hun draai gevonden. Ieder hun eigen wereld.

In het begin hadden ze er nog grappen over gemaakt. Hij vertelde dan tegen zijn vrienden dat hij eindelijk van die dagelijkse massages af was, dat haar stinkvoeten voortaan op haar helft lagen en hij zich nu veel beter kon focussen op de voetbalwedstrijden.
Zij op haar beurt vertrouwde haar vrienden toe dat ze nu veel meer tot rust kwam, steeds vaker koos om vroeger naar bed te gaan om daar lekker te lezen. Dat ze die voetbalgeluiden op de achtergrond echt niet miste.
Zo voelden ze zich samen tevreden en gelukkig.

De oude bank die ze achter hadden gelaten kwam nog wel met regelmaat in zijn aandacht. Hij sprak er alleen niet over met haar ...

Het jonge koppel dat meteen verliefd was geworden op hun oude huis vanwege die gezellige, felgekleurde bank die trots in de zitkamer stond, waren ze laatst nog tegengekomen in de supermarkt. Ze vertelden dat ze niets hadden veranderd aan het huis en er zo in waren getrokken. Ze zagen er super gelukkig uit. Ze voegden er zelfs aan toe dat de speels gekleurde plinten die door het hele huis lagen en de vrolijk geschilderde houten trap, ook hun vrienden volop inspiratie hadden gegeven om meer kleur in hun huis en hun leven te brengen.

Sindsdien vroeg hij zich af waarom ze eigenlijk allebei het gevoel hadden dat er meer rust in hun leven moest komen. Werkten ze allebei te hard? Waren ze uitgekeken op elkaar? Werden ze oud? Of brak er een nieuwe fase aan in hun huwelijk? Werd het misschien tijd voor kinderen? Of zou hij durven voor te stellen om op zoek te gaan naar een vergelijkbare oranje bank?

~~~

Reacties